Înştiinţări şi avertizări

 

2017


06.03.2017 Comunicat de Presă

 

 

SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU STUAŢII DE URGENŢĂ                                                                                                                                                

NR.79  DIN 06.03.2017

                                               

 

ANUNȚ

ÎN ATENŢIA PROPRIETARILOR DE TERENURI DIN MUNICIPIUL TURDA

 

         Primăria municipiului Turda anunţă toţi cetăţenii că arderea deşeurilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, în curţi şi vecinătăţi, trebuie făcută numai cu respectarea unor măsuri minime de apărare împotriva incendiilor. Arderea trebuie făcută numai pe timp de zi, fără vănt, sub supraveghere, cu luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

        În cazul în care prin ardere sunt puse în pericol bunuri publice şi private, se pot aplica amenzi conform art. 96 din OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare şi a HGR 537 din 2007 şi anume:

 • de la 3000 la 6000 de lei pentru persoane fizice

-pentru persoane juridice

            În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.                          

 

                                          

ŞEF S.V.S.U, Ing. Mihai ZĂHAN

 


17.01.2017 Comunicat de Presă

Comitetul local pentru situații de urgență s-a reunit în dimineața zilei de marți, 17 ianuarie 2017, în vederea identificării persoanelor aflate în dificultate, ca urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile din această perioadă (persoane fără adăpost, persoane în vârstă, persoane care se află în imposibilitate de a se deplasa), pentru a se putea interveni în sprijinul acestora în cel mai scurt timp posibil.

Primăria Municipiului Turda, serviciile, instituțiile subordonate și structurile abilitate să intervină au stabilit planul de măsuri necesare pentru asigurarea condițiilor de desfășurare normală a activităților economice și sociale, în perioada sezonului rece 2016-2017.

Până în acest moment, reprezentanții primăriei au identificat cazurile de urgență, persoanele aflate în dificultate primind ajutor medical și ajutor social. Pe această cale, rugăm cetățenii care au cunoștință de alte cazuri grave, să anunțe autoritățile prin apel la 112.

 


 

 

2016


24.10.2016 Anunț inventariere și numerotare imobile

Ca urmare a deselor solicitări venite de la Serviciile de Urgenta din municipiul Turda cu privire la identificarea adreselor în timpul misiunilor avute în urma apelurilor populaţiei la telefonul unic de urgenţă 112, va comunicam ca Primaria municipiului va efectua o activitate de inventariere si numerotare a imobilelor din municipiu.

In consecinta rugam cetatenii municipiului sa colaboreze cu reprezentantii Primariei intrucat aceasta activitate va duce la micsorarea timpului de interventie a Serviciilor de Urgenta.

ŞEF S.V.S.U. Mihai ZĂHAN

 

12.10.2016 Campanie împotriva incendiilor

Odată cu apropierea sezonului rece Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda desfăşoară o campanie de prezentare a principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populaţiei. În acest sens vă prezentăm principalele reguli de prevenire a incendiilor:

MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE

 • Nu utilizaţi mijloace de încălzire cu improvizaţii sau cu defecţiuni şi nu le lăsaţi în funcţiune nesupravegheate
 • Nu amplasaţi materiale sau obiecte combustibile la mai puţin de 1 m de sobe sau orice radiator electric.Amplasaţi în faţa sobelor cu lemne o placă sau cutie metalică.
 • Nu folosiţi sobele cu uşiţele  defecte şi care nu se închid.
 • Dacă apare o defecţiune la centrala termică,urmaţi întocmai paşii indicaţi în manualul de utilizare. Nu încercaţi să o reparaţi dumneavoastră , apelaţi numai la firme specializate.

PENTRU SIGURANTA COPIILOR DUMNEAVOASRA

 • Păstraţi chibriturile,brichetele şi  alte surse de foc în locuri în care copii nu au acces.
 • Nu lăsaţi copii singuri în casă cu aragazul sau aparate elrctrice în funcţiune.
 • Învăţaţi copii să se evacueze din locuinţă în caz de pericol.

DISPOZITIVELE SI APARATELE ELECTRICE

 • Nu reparaţi singuri aparatele şi instalaţiile electrice defecte.
 • Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor simultan.Conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte,producand scurtcircuit electric.
 • Nu amplasaţi conductorii electrici sub covoare,mochete sau preşuri.Se pot deteriora rapid şi pot provoca un scurtcircuit generand astfel aprinderea materialelor combustibile apropiate.
 • Nu utilizaţi aparatele electrice care au conductorii de alimentare uzaţi,deterioraţi sau care nu au ştecher.
 • Nu lăsaţi fierul de călcat în priză nesupravegheat.
 • Nu utilizaţi aparatele electrice cu măinile ude.

COŞURILE DE FUM

-Verificarea, repararea,izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.

-Verificaţi periodic şi înaintea sezonului rece coşurile de fum.O mare atenţie trebuie acordată izolării acestora faţă de elementele combustibile din structura acoperişului.

-Văruiţi coşul de fum pentru a identifica eventualele fisuri, defecţiuni ce pot duce la incendierea locuinţei.

-Verificarea şi repararea coşurilor de fum se face numai de personal de specialitate.

 

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgentă execută lucrări de verificare şi curăţare a coşurilor de fum.

Numere de contact : 0264316006 sau 0756043616.

 

S.V.S.U.

 


11.10.2016 Informare meteorologică

Sursa: Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord

10.10.2016 ORA  12:30

FENOMENELE VIZATE: ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificǎri ale vântului la munte

Intervalul: 11 octombrie ora 09:00 - 13 octombrie ora 10:00

IJSU: Bistriţa-Nǎsǎud, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş.

REGIUNEA   AFECTATĂ:   judeţele:   Bistriţa-Nǎsǎud ,  Cluj,   Satu   Mare,   Sălaj  şi Maramureş.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi local 30...35 l/mp, cu precădere în zonele montane. Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 40...50 km/h, îndeosebi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.

 


11.07.2016 Comunicat: Atenționare caniculă - 12-13 iulie 2016

Comunicat de presă 11.07.2016

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda informează populația municipiului Turda că în zilele de marți, 12 iulie 2016, și miercuri, 13 iulie 2016, temperaturile maxime vor atinge frecvent 32-35°C, iar indicele temperatură-umiditate (ITU) va depăși pragul critic de 80 unități. În consecință recomandăm locuitorilor municipiului Turda să evite deplasarea între orele 11:00 – 16:00 ale zilei.

Dacă totuși problemele zilnice nu permit această recomandare, vă reamintim că în baza protocolului nr.  3359 / 1329 / 18.06.2013 încheiat la nivel interinstituțional (Direcția de Sănătate Publică Cluj - Colegiul Farmaciștilor din România - Filiala Cluj), Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda a organizat puncte de prim ajutor în toate farmaciile din municipiu.

 


 

03.02.2016 Informare meteorologică - I.S.U. "Avram Iancu" judeţul Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj a transmis o informare meteorologică, pentru intervalul cuprins între 04.02.2016, ora 02:00 – 05.02.2016, ora 08:00. “În intervalul menţionat temporar vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie, apoi sub formǎ de lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune un strat nou de zăpadă. Izolat se vor acumula cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 15...20 l/mp. Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60...70 km/h şi va viscoli sau va spulbera zăpada, iar în rest vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50...55 km/h). Vremea se va răci, astfel încât vineri dimineaţa, 5 februarie, temperaturile vor fi negative. Pe parcursul zilei de miercuri, 3 februarie vor fi intensificări ale vântului pe crestele montane, unde la rafală se vor depăşi 80 km/h.” Printre zonele vizate de atenţionarea emisă de către ISU Cluj se încadrează şi judeţul Cluj.

 


 

11.01.2016 Informare meteorologică - I.S.U. "Avram Iancu" judeţul Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj au emis o avertizare meteorologică de COD GALBEN DE CEAŢĂ pentru astăzi, 11 Ianuarie 2016, în intervalul 8:40 – 11:00, incluzând şi zonele aferente judeţului Cluj, drumurile naţionale şi europene.

Se vor semnala următoarele: ceaţă ce determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Recomandăm conducătorilor auto atenţie sporită în trafic şi adaptarea la fenomeneme meteo specificate.

 


 

06.01.2016 Informare meteorologică - I.S.U. "Avram Iancu" judeţul Cluj

Inspectoralul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj transmite o informare meteorologică valabilă astăzi, 06 Ianuarie 2016, până la orele 22:00. Fenomenele vizate constau în depuneri de polei şi precipitaţii mixte, iar printre regiunile afectate se numără şi judeţul Cluj.

În intervalul menţionat, local şi temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar începând din cursul nopţii de Miercuri spre Joi, 06 - 07 Ianuarie 2016, vor predomina ninsorile.

 


2015                     


 

05.11.2015 Informare : Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda                                                  

În baza Planului Comun de Intervenţie încheiat între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Cluj  şi Asociaţia Clubul Sportiv OFF-ROAD CLUB TRANSSYLVANIA în perioada următoare se va proceda la cartarea digitală a traseelor de intervenţie în zonele de interes identificate (inclusiv în ariile protejate sau composesorate) ori cu populaţie afectată în urma unor dezastre.       

Cartarea digitală a traseelor de intervenţie este obligatorie în special pentru situaţiile în care intervenţia trebuie făcută în timpul iernii, noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă.

Având în vedere cele de mai sus informăm proprietarii, administratorii de pădure sau terenuri, arii  naturale protejate cu privire la necesitatea accesului membrilor clubului în zonele izolate.

 


28.10.2015 Comunicat: Inspectoratul de Urgență "Avram Iancu" al judeţului Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj transmite o atenţionare meteorologică constând în fenomene meteo periculoase imediate.

Astăzi, 28.10.2015, este anunţat COD GALBEN - CEAŢĂ, VIZIBILITATE SCĂZUTĂ sub 200 m şi izolat sub 50m în zonele joase ale Judeţului Cluj, pe drumurile naţionale şi europene.


24.09.2015 Comunicat: Inspectoratul de Urgență "Avram Iancu" al judeţului Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj informează populaţia ca în intervalul 24.09.2015 ora 16.00 – 26.09.2015 ora 13.00, vor fi perioade de timp cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Joi, 24 septembrie a.c., mai ales în regiunile sud-estice, estice şi zona de munte, iar vineri, 25 septembrie a.c., în jumătatea de vest a ţării. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. De asemenea, vor fi şi condiţii de grindină.
 

17.09.2015 Comunicat: Inspectoratul de Urgență "Avram Iancu" al judeţului Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj informează populaţia asupra faptului că în zilele de joi, vineri şi sâmbătă (perioada 17-19 septembrie a.c.), vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă  în toate regiunile. Astfel, temperaturile maxime, vor atinge frecvent 33 - 35 de grade. Vineri  şi  sâmbǎtǎ, izolat, indicele temperatură-umezeală  va  atinge  pragul  critic  de  80  de  unităţi  al  disconfortului termic.

 


15.09.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Primăria Municipiului Turda prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă informează populaţia Municipiului Turda asupra faptului că în data de 17 septembrie 2015, între orele 10.30 – 11.30 va avea loc un exerciţiu de alarmare în caz de dezastre care va consta şi în acţionarea sistemului de alarmare de pe raza localităţii turdene. Fiind doar un exerciţiu de antrenament solicităm populaţiei să nu intre în panică.

Comunicat...


01.09.2015 Comunicat: Comitelul Judeţean pentru Situații de Urgență Cluj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă Cluj informează populaţia ca în zilele de marţi, 01 septembrie respectiv 02 septembrie 2015, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 C iar disconfortul termic va fi accentuat.
În consecinţă recomăndăm locuitorilor Municipiului Turda să evite deplasarea între orele 11,00 – 16,00 ale zilei.
 

17.08.2015 Comunicat: Inspectoratul de Urgență "Avram Iancu" al judeţului Cluj

Inspectoratul de Urgenţă “Avram Iancu” al Judeţului Cluj transmite o informare meteorologică costând în instabilitate atmosferică accentuată care se va accentua treptat. În intervalul menţionat vor fi prezente averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în 24 de ore se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte 35 - 40 l/mp. De asemenea, vor fi şi căderi de grindină.

 


10.08.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda informează populaţia Municipiului Turda că în perioada 10-12 august 2015, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 grade Celsius, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 unităţi.

În consecinţă recomăndăm locuitorilor Municipiului Turda să evite deplasarea între orele 11:00 – 16:00 ale zilei.

Dacă totuşi problemele zilnice nu fac posibilă această recomandare, vă reamintim că în baza protocolului nr. 3359 / 1329 / 18.06.2013 încheiat la nivel interinstituţional (Direcţia de Sănătate Publică Cluj - Colegiul Farmaciştilor din România - Filiala Cluj), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda a organizat puncte de prim ajutor în toate farmaciile din municipiul Turda precum şi un punct de prim ajutor în zona Materna pentru zilele cu COD GALBEN de caniculă.

 


05.08.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda informează populaţia Municipiului Turda ca în zilele de joi, 06 august şi vineri 07 august 2015, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 grade Celsius iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 unităţi.

În consecinţă recomăndăm locuitorilor Municipiului Turda să evite deplasarea între orele 11,00 – 16,00 ale zilei.

Dacă totuşi problemele zilnice nu fac posibilă această recomandare, vă reamintim că în baza protocolului nr. 3359 / 1329 / 18.06.2013 încheiat la nivel interinstituţional între Direcţia de Sănătate Publică Cluj şi Colegiul Farmaciştilor din România - Filiala Cluj,  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda a organizat puncte de prim ajutor în toate farmaciile din Municipiul Turda pentru zilele în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de COD GALBEN de caniculă.

 


23.07.2015 Atenţionare : ISU Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu“ al Judeţului Cluj avertizează populaţia asupra faptului că joi, 23 iulie 2015, vremea va fi caniculară, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 C iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 unităţi mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Vineri, 24 iulie 2015, vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade fiind în vigoare o atenţionare meteorologică de COD GALBEN.

Notă: instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în orele amiezii şi serii.   

Secţia emitentă: SRPV Cluj.

 


22.07.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda informează populaţia Municipiului Turda ca în zilele de miercuri, 22 iulie şi joi 23 iulie 2015, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 38 C iar indicele temperatură – umezeală ( ITU ) va depăşi pragul critic de 80 unităţi.

În consecinţă recomandăm locuitorilor Municipiului Turda să evite deplasarea între orele 11,00 – 16,00 ale zilei.

Dacă totuşi problemele zilnice nu fac posibilă această recomandare, vă reamintim că în baza protocolului nr.3359 / 1329 / 18.06.2013 încheiat la nivel interinstituţional (Direcţia de Sănătate Publică Cluj - Colegiul Farmaciştilor din România - Filiala Cluj), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda a organizat puncte de prim ajutor în toate farmaciile din municipiul Turda precum şi un punct de prim ajutor în zona Materna pentru zilele cu COD GALBEN de caniculă.

 


17.07.2015 Comunicat: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj transmite o atenţionare meteorologică de caniculă şi disconfort termic accentuat începând de mâine, 18 iulie 2015, şi până luni, 20 iulie 2015 inclusiv.

Regiunile afectate vizează şi judeţul Cluj iar fenomenele aşteptate constau în disconfort termic accentuat datorat valului de căldură.

Duminică, 19 iulie şi luni, 20 iulie 2015, valul de căldură se va intensifica. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35, 36 de grade şi izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a zonei.

Notă: În cursul zilei de sâmbătă 18 iulie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

 


09.07.2015 Comunicat: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă “ Avram Iancu “ al Judeţului Cluj transmite o informare meteorologică de cod galben pentru astăzi, 09.07.2015.

1. Fenomene avertizate: frecvente descărcări electrice, averse de ploaie ce vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp.

2. Zona vizată: judeţul Cluj.

3. Atenţionare valabilă: 09.07.2015.

4. Fenomene meteorologice asociate:  intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua izolat aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni mici.

 

 


07.07.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Având în vedere faptul că în aceste zile INMH a emis atenționări de COD GALBEN (7 iulie 2015) și COD PORTOCALIU (8 iulie 2015) de caniculă pentru Județul Cluj, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În această perioadă, Primăria municipiului Turda vă recomandă să respectați sfatul medicilor care spun că pe timp de caniculă, atunci când temperaturile depășesc 35 de grade, trebuie să consumăm cel puțin doi litri de lichide pe zi, să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Pe timp de caniculă este recomandat de asemenea să se evite consumul de băuturi alcoolice, indiferent de concentrația de alcool deținută de acestea, dar şi băuturile cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Nu sunt recomandate plimbările sub razele puternice ale soarelui și eforturile fizice, în intervalul orar 10 – 17, atunci când temperatura aerului este la maximă intensitate.

Specialiștii recomandă persoanelor, care trebuie să iasă din casă în orele amiezii, să poarte haine de culoare deschisă și să-și protejeze capul cu pălării sau umbrele

 


06.07.2015 Comunicat: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda

Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord (prin adresa nr. 29 / 05.07.2015), a emis o atenționare de COD GALBEN pentru intervalul 07 - 08 iulie 2015, când valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Local, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade.

Precizăm faptul că a fost reactivat Protocolul nr. 3359 / 1329 / 18.06.2013 încheiat la nivel interinstituțional (Direcția de Sănătate Publică Cluj - Colegiul Farmaciștilor din România - Filiala Cluj), privind organizarea de puncte de prim ajutor în farmaciile din municipii, precum și alte măsuri necesare atenuării efectelor temperaturilor ridicate asupra populației.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Turda a organizat puncte de prim ajutor în farmaciile din municipiu, pentru zilele cu COD GALBEN de caniculă.

 


06.07.2015 Comunicat: Atenţionare meteorologică cod galben de caniculă

În cursul zilei de luni, 6 iulie a.c., vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii, când se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie a.c.), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde şi judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

În aceste condiţii atenţia trebuie sporită în special de către persoanele a căror stare de sănătate prezintă pericol raportat la disconfortul termic aşteptat, vă recomandăm hidratarea corespunzătoare şi evitarea vizitelor în orele amiezii.

 


30.06.2015 Comunicat: Avertizare meteorologică din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Cluj

   

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă “ Avram Iancu “ al Judeţului Cluj transmite următoarea informare meteorologică pentru intervalul 30 iunie a.c. începând cu ora 16:00 şi până în data de 1 iulie a.c., ora 23:00:

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 16 – 1 iulie, ora 23;

În intervalul  menţionat,  în Transilvania precum şi în zonele  de  deal  şi  munte vor  fi  perioade  de  timp  cu  instabilitate  atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în cursul după-amiezelor când ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, cu precădere în Carpaţii Meridionali, vor fi de peste 40 l/mp. De asemenea, vor fi condiţii de grindină în zonele menţionate.

 


15.06.2015 Comunicat: Atenționare meteorologică COD GALBEN pentru Județul Cluj

Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord a emis pentru județul Cluj atenționare meteorologică COD GALBEN pentru intervalul 16.06.2015, ora 12:00 - 17.06.2015, ora 21:00.

Fenomene vizate sunt: instabilitate atmosferică accentuată, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care izolat vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp, izolat 50-60 l/mp.

 


30.03.2015 Comunicat: În atenţia PROPRIETARILOR DE TERENURI 

Primăria municipiului Turda aduce la cunoştinţa propietarilor de terenuri că arderea miriştilor,păşunilor, stufului, tufărişului şi a vegetaţiei ierboase, este strict interzisă dacă nu se execută ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Pentru situaţiile precizate anterior, arderea miriştilor, păşunilor, stufului, tufărişului sau vegetaţiei ierboase se realizează numai cu acceptul autorităţii de mediu Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj  şi cu informarea  în prealabil a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Avram Iancu „ al judeţului Cluj şi a Serviciului  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Turda  în baza prevederilor art. 94 aln. 1 lit.n, din OUG 195/2005 privind protecţia mediului cu completările şi modificările ulterioare. După obţinerea acceptului de la autorităţile competente, se va solicita  eliberarea „PERMISULUI DE LUCRU CU FOCUL” de la Primăria municipiului Turda.

Înainte de începerea lucrărilor de incendiere a vegetaţiei uscate,se va transmite către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj , tel. 0264 591255 şi Comisariatul judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu, tel. 0264 410719 ,data ,intervalul orar şi locul în care se intenţionează să se facă aceste lucrări şi se va informa Serviciul  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turda , tel. 0264 316006.

Cei care nu vor respecta prevederile legale, sunt pasibili de amenzi, în conformitate cu art. 96 din OUG 195/2005  privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare şi a HGR 537 din 2007 şi anume:

 • de la 3000 la 6000 de lei (RON) pentru persoane fizice;
 • de la 25000 la 50000 de lei (RON) pentru persoane juridice.

Totodată, pentru acţiunile de igienizare prin arderea vegetaţiei uscate, care se efectuează în gospodăriile cetăţeneşti, trebuie respectate următoarele prevederi:

- executarea arderii se va face numai în condiţii meteorologice fără vânt şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii;

- colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

- supravegherea permanentă a arderii;

- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.                          

PRIMAR, Ec. Tudor ŞTEFĂNIE

ŞEF S.V.S.U Ing. Mihai ZĂHAN

 


05.12.2014 - Comunicat

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit un plan de măsuri ferm cu scopul înlăturării efectelor negative provocate de căderile de zăpadă,  în perioada noiembrie 2014 – martie 2015.

SC Domeniul Public SA va asigura un comandament de coordonare a activităţii în regim minimal, pe schimburi, o echipă de intervenţie compusă din muncitori şi o autobasculantă încărcată cu material antiderapant, care să acţioneze de urgenţă pe străzile intens circulate, precum şi personal care să coordoneze realizarea acţiunilor. 
De asemenea, pe toată perioada anotimpului friguros membrii comitetului local vor face o monitorizare a evoluţiei depunerilor de zăpadă sau a producerii de polei.
În cazul apariţiei unor situaţii deosebite privind depuneri de zăpadă sau producere de polei,  acestea pot fi comunicate către SC Domeniul Public SA: tel.  0728-287513 sau către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă: 0756-043616; 0264-316006.
Curaţarea drumurilor din municipiu în cazul căderilor de zăpadă sau formării de polei se va efectua conform unui program după cum urmează:
Compania Naţională de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din România, regionala Cluj intervine pe cele trei tronsoane ale DN aflate pe raza municipiului astfel:
Zona I:
DN 1   sens giratoriu ( p-ţa Romană ) - ieşire Turda spre Alba Iulia pe o lungime de 1,5 km,
DN 15 sens giratoriu (SC Electroceramica) - ieşire Turda spre Câmpia Turzii  pe o lungime de 4 km.
Zona II: DN 1 sens giratoriu (Teatru municipal) – ieşire Turda spre Cluj pe o lungime de 2,8 km.
SC Domeniul Public SA Turda intervine pe străzile municipiului Turda, altele decat cele trei tronsoane, în funcţie de priorităţi, astfel:
Zona I: pe o lungime de 6,8 km.
- Str. Andrei  Şaguna, str.Gh Lazar, str.Axente Sever , Sens giratoriu Teatru municipal, P-ţa Republicii, P-ţa 1 Decembrie  1918, Str. Libertăţii, P-ţa Romană, Sens giratoriu SC Electroceramica.
- Str.dr.Ioan Raţiu, str.Gh Bariţiu, str.I.Corvin, str.Bucovinei, str.G-ral Dragalina, str.Crişan, str.Traian, str. G. Coşbuc,  str.Mihai Eminescu, str.Nicolae Iorga.
 
Zona II:
-   Str. Castanilor, str.Frăgăriste inclusiv accesul la Salina Turda, str.Agriculturii, str.Viilor, str.Barbu Lautaru, str. Drumul Ceanului, str.Livezilor, Str. Romană, Str. Pictor T.Aman, Str. Cocoşului, I. I Russu, str.Turturelelor
-  Str.22 Decembrie 1989, str.Fabricii, str.Constructorilor, str.Plopilor, str.Aviatorilor, str.I Opriş, str.Rapsodiei, str.Baladei, str.Haţegului, str.Lotus, str.Macilor, str.Lianelor, str.Tineretului, str.Mihai Viteazul, P-ţa Basarabiei, A. I. Cuza, Tunel şi str. Salinelor
Zona III:
-  străzile din cartier Oprişani care nu fac parte din prioritatea I sau II,
- alte străzi secundare din municipiul Turda în funcţie de necesităţi, astfel încât să se asigure desfăşurarea optimă a traficului auto şi pietonal
Personalul angajat al SCDP şi personalul beneficiar al Legii 416/2001 va asigura deszăpezirile şi combaterea poleiului, manual,  pe urmatoarele zone:
      - Staţiile Bus     - de pe arterele principale  - 40 staţii
                                - de pe arterele secundare – 6 staţii
                                - din zona turistică – 8 staţii
- Trecerile de pietoni situate în vecinatatea staţiilor de autobuz sau a unităţilor de  învăţământ.
- Trotuarele din zonele:
P-ţa Republicii, P-ţa 1 Decembrie 1918, P-ţa Romană şi str. Libertăţii, A. Sever, Gh Lazăr, Suluţiu şi Andrei  Şaguna, Castanilor (parţial), Tineretului şi Calea Victoriei
str.Avram Iancu (parţial) şi A. Mureşanu (Spitalul Municipal)
platou Teatru, Primărie, Muzeu, Monument  Horea, Cloşca şi Crişan, Parcul Teilor

 


Actualizat la data de: 06/03/2017

Cautare
Contact

Primăria Municipiului Turda


P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 28,
Mun. Turda, Județul Cluj, România
Telefon: 0264313160
Fax: 0264317081
E-mail: primaria@primariaturda.ro
Web: www.primariaturda.ro


 

 
Copyright © 2006- Municipiul Turda Harta site Powered by SOBIS Portal.