Kiskunfélegyháza (Ungaria)

Înfrățirea cu Municipiul Kiskunfélegyháza (Ungaria)

Stema Kiskunfu00E9legyhu00E1za Municipiu cu o populaţie de circa 30.000 locuitori, Kiskunfélegyháza este situat în judeţul Bács-Kiskun, în zona centrală a Ungariei, între Dunăre şi Tisa. Primăria Kiskunfélegyháza este găzduită de clădirea cea mai impozantă a oraşului, construită în perioada 1909-1911, în stilul Art-Nouveau. Strada principală, "Ligetös", este una dintre cele mai spectaculoase străzi din Europa, având cea mai lungă serie de platani, aceştia fiind declaraţi monumente ale naturii. Localitatea este renumită şi pentru apele sale termale.

Primele activităţi comune dintre municipiile Turda şi Kiskunfelegyhaza au început în anii 90, având caracter sportiv, atunci când au fost organizate meciuri de fotbal între echipele celor două localităţi. Ulterior, reprezentanţii celor două comunităţi au concretizat ideea semnării unui protocol de colaborare bilaterală, în data de 16 martie 2012, când municipiul Turda a primit o delegaţie oficială din Kiskunfélegyháza. În data de 6 mai 2012, delegaţia turdeană s-a deplasat în Ungaria, în spirit de reciprocitate cu partenerii din ţara vecină.

La Kiskunfélegyháza există două festivităţi anuale importante: Sărbătoarea Sfântului Ştefan, respectiv Sărbătoarea Naţională (în 20 august) şi „Festivalul gâştelor” (în luna septembrie), atunci când se organizează în mod tradiţional concursuri culinare.

Principalele domenii de cooperare dintre municipiile noastre partenere sunt: arta, cultura, educaţia, învăţământul.

Principalele punţi de colaborare cu reprezentanţii comunităţii maghiare din municipiul Turda au fost realizate prin intermediul Comitetului de Înfrăţire Kiskunfélegyháza, înfiinţat în luna septembrie a anului 2011, un partener activ în derularea proiectelor bilaterale. 

În anul 2014, Municipiul Turda a derulat proiectul „Building our future, we design Europe’s future”, co-finanţat prin Programul Europa pentru cetăţeni, un proiect scris sub cupola prieteniei, militând pentru cetăţenia activă, având ca parteneri municipalităţile din Hódmezővásárhely şi Kiskunfélegyháza, alături de Comitetele de Înfrăţire din Angoulême şi Kiskunfélegyháza.

 

Website-ul instituției: http://www.kiskunfelegyhaza.hu/


Actualizat la data de: 12/12/2014

Cautare
Contact

Primăria Municipiului Turda


P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 28,
Mun. Turda, Județul Cluj, România
Telefon: 0264313160
Fax: 0264317081
E-mail: primaria@primariaturda.ro
Web: www.primariaturda.ro


 

 
Copyright © 2006- Municipiul Turda Harta site Powered by SOBIS Portal.