COLEGIUL TEHNIC „DR. IOAN RAȚIU” TURDA

 

COL DR IOAN RATIUColegiul ,,Tehnic Dr.IoanRatiu” este cea mai veche Scoala de arte si meserii din zona Turda-Campia Turzii. Infiintata in 1905, ca "Scoala de arte si meserii" devine in anii 1922-1948 cel mai important centru de calificare profesionala si de cultura sub patronajul " Casinei meseriasilor si intelectualilor Turdeni".

Reorganizata si restructurata dupa 1948 sub diferite denumiri , scoala si-a onorat misiunea de pregatire a fortei de munca de inalta tinuta profesionala, promovand progresul tehnic si formand personalitati utile societatii.

 

MISIUNEA SCOLII

Viziunea scolii

Colegiul Tehnic „Dr. I. Ratiu” este o unitate de invatamant cu traditie care isi propune sa devina un centru zonal de referinta in domeniul formarii profesionale initiale si continue, in concordanta cu exigentele unei societati bazate pe cunoastere si educatie, integrate in ciclul national european.

 

Misiunea şcolii

Colegiul Tehnic „Dr. I. Ratiu” isi propune sa devina un centru zonal de referinta in domeniu formarii profesionae initiale si continue, in concordanta cu exigentele unei societati bazate pe cunoastere si educatie, integrate in ciclul national european prin:

  • Flexibilizarea ofertei educatoinale si dezvoltarea curriculum-ului la decizia scolii adaptat la nevoile  comunitatii si pornind de la diagnosticul nevoilor indiviuale de educatie;
  • Managementul resurselor umane centrat pe recrutarea, motivarea si retinerea profesorilor cu rezultate profesionale deosebite;
  • Promovarea unei politici educationale adecvate atragerii absoventilor de gimnaziu, cu rezultate bune la invatatura; asigurarea accesului elevilor la tehnologia informatizata.
  • Dezvoltarea de catre fiecare cadru didactic a unui management de curriculum care sa asigure atingerea de catre elevi a urmatoarelor obiective:
  1. Dobanirea increderii in sine si construirea unei imagini pozitive asupra reusitei profesionale personale;
  2. Luarea unor decizii adecvate si rapide in contextul mobilitatii conditiior sociale si profesionale;
  3. Realizarea si promovarea in comunitate si in beneficiul ei a unei imagini pozitive privind eficienta formarii profesionale initiale si continue, privind scoala, care sa se constituie intr-un real furnizor de servicii educationale;
  • Atragerea de parteneri in dezvoltarea de proces, in sprijinul satisfacerii nevoilor pietei muncii si cerintelor educationale ale societatii;
  • Atragerea de fonduri suplimentare destinate dezvoltarii bazei materiale, stimularii si motivarii elevilor, prin activitati de productie, parteneriate, colaborari, sponsiorizari, programe specifice.

 

Serviciile oferite de şcoală au la bază calitatea, performanţa, promovareavalorilor europene, egalitatea şanselor pentru toţi participanţii în proces şi deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Şcoala este principalul funizor de forţă de muncă calificată de nivel 1, 2 şi 3 pentru unităţile economice cu profil servicii, constructi, mecanica si protectia mediului, din judeţul Cluj.

Mai jos puteți vedea un album foto dedicat Colegiului Dr. Ioan Rațiu Turda:

 

 

Contact:

Adresa: Str. Ştefan cel Mare nr. 6/ Str. Aurel Vlaicu nr. 3

Telefon: 0264.311.945

Fax: 0264.316.398

Email: iratiuturda@gmail.com

Website: scoli.didactic.ro/colegiul_tehnic_dr_ioan_ratiu_turda


Actualizat la data de: 11/02/2015

Cautare
Contact

Primăria Municipiului Turda


P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 28,
Mun. Turda, Județul Cluj, România
Telefon: 0264313160
Fax: 0264317081
E-mail: primaria@primariaturda.ro
Web: www.primariaturda.ro


 

 
Copyright © 2006- Municipiul Turda Harta site Powered by SOBIS Portal.