Comunicat:Expoziția „Muzeul Păpușilor” de la Teatrul „Puck” se deschide la Turda

Publicat de: PR Turda

 

Expoziția „Muzeul Păpușilor” de la Teatrul „Puck” se deschide la Turda

 

Muzeul de Istorie din Turda va găzdui între 27 martie și 21 aprilie o expoziție inedită: micii iubitori ai poveștilor vor avea ocazia să admire nu mai puțin de 36 de păpuși care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, atât la secția română, cât și la cea maghiară.

Vernisajul va avea loc luni, 27 martie, de la ora 9.30, la Muzeul de Istorie Turda, în prezența unor reprezentanți ai celor două instituții organizatoare ale evenimentului.

Este o tradiție ca în fiecare an Muzeul de Istorie Turda, cu ocazia evenimentului Școala Altfel, să vină în sprijinul cadrelor didactice și, mai ales al elevilor,  prin încurajarea activităților educaționale nonformale , precum și prin promovarea unor metode de învățare moderne, care pun accentul pe dezvoltarea creativității și imaginației.
 

„Muzeul Păpușilor” este un eveniment cu tradiție în istoria Teatrului de Păpuși „Puck” și a fost inițiat pentru a-i apropia pe micii spectatori de personajele din poveștile lor preferate, chiar și în afara spectacolului, la final de stagiune. Ediția aceasta, însă, își propune să readucă în atenția publicului frânturi de poveste din arhiva Teatrului „Puck”. Astfel, personajele principale din cunoscutele povești „Ursul păcălit de vulpe”, după Ion Creangă „Hansel și Gretel”, după Frații Grimm, „Búbocska” și „Luntrașul din Lună”, scrise de Weöres Sándor, vin să aducă un strop de bucurie pe chipurile copiilor.

De asemenea, frumusețea teatrului de păpuși va putea fi redescoperită de către cei mici și în cadrul atelierelor „Micul Păpușar”, susținute de către actorii Teatrului „Puck”, între 27 și 30 martie, la Muzeul de Istorie Turda. Sub îndrumarea actorilor, cei mici vor învăța să-și construiască propriile personaje, folosind diverse materiale neconvenționale.

Aceste evenimente inițiază o frumoasă colaborare la nivel județean și îi invită pe cei mici să cunoască, prin joc, farmecul artei teatrului de păpuși.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

 

Biroul de Marketing                                             Muzeul de Istorie Turda

Teatrul de Păpuși PUCK                                           www.muzeulturda.ro

www.teatrulpuck.ro                                            e-mail: muzeulturda@gmail.com

www.facebook.com/teatrulpuck

      0264 595 992                                                          tel/fax 0264/311826

 


Actualizat la data de: 24/03/2017

Cautare
 
Copyright © 2006- Municipiul Turda Harta site Powered by SOBIS Portal.