Turism

brand1Turismul a fost domeniul asupra căruia administrația locală și-a concentrat atenția într-un mod deosebit în ultimii ani. Am investit foarte multe resurse și energie în proiecte și idei, pentru a face din Turda un punct de atracție pentru turismul european. Am muncit pentru transformarea unui „oraș industrial”, într-unul prietenos și atractiv, deopotrivă pentru locuitori, pentru investitori și pentru turiști. 

Unul dintre pașii importanți făcuți pentru turismul turdean este lansarea Brandului Municipiului: „Turda – Descoperă orașul salinei”, lansare care a avut loc în anul 2011. Un brand turistic înseamnă notorietate. Necesitatea realizării unui brand turistic pentru municipiul Turda survine odată cu amploarea deosebită a turismului, ca tip de serviciu terţiar, şi cu sumele considerabile care pot fi atrase prin acesta. Designul brandului aduce ideea de continuitate, progres şi dezvoltare continuă. Municipiul Turda este printre primele localităţi din România care au un brand turistic.

Unul dintre cele mai importante proiecte din istoria municipiului nostru este „Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sărate – Zona Durgău – Valea Sărată şi Salina Turda”, proiect derulat în cadrul programului PHARE 2004-2006 – Proiecte mari de infrastructură regională. Implementat în perioada 2008 – 2010, proiectul are o valoare de peste6 milioane de euro. Obiectivul principal a fost modernizarea locaţiei pentru creşterea atractivităţii turistice, Salina Turda devenind astfel unul dintre cele mai impotante obiective turistice ale României, fiind un punct de atracție pentru turiști din toată lumea. În același proiect au fost reamenajate lacurile sărate Durgău și organizată activitatea turistică sub forma ștrand cu apă sărată.

Numărul mare de turiști atrași la Salina Turda a făcut din municipiul nostru unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Notorietatea câștigată de punctul turistic Salina Turda a fost recompensată în luna mai anul 2012 prin câștigarea premiului de „Cel mai bun proiect la secțiunea Turism”, premiu la nivel național, acordat la Concursul Național de Proiecte din Administrația Publică Locală „Cele bune să se-adune”,  organizat de Revista Română de Administrație Publică Locală.


Actualizat la data de: 20/11/2014

Cautare
Contact

Primăria Municipiului Turda


P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 28,
Mun. Turda, Județul Cluj, România
Telefon: 0264313160
Fax: 0264317081
E-mail: primaria@primariaturda.ro
Web: www.primariaturda.ro


 

 
Copyright © 2006- Municipiul Turda Harta site Powered by SOBIS Portal.