SACRIFICAREA MIEILOR ÎN OBORUL TURDA-NOUĂ

SACRIFICAREA MIEILOR ÎN OBORUL TURDA-NOUĂ

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Oborul Turda-Nouă va funcţiona conform condiţiilor de siguranţă şi igienă impuse de Direcţia Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor Cluj.
În acest sens, lucrătorii Serviciul Public Administrare Pieţe şi Obor, din cadrul Primăriei municipiului Turda, au întreprins demersurile necesare pentru funcţionarea temporară a punctului de sacrificare a mieilor din Oborul Turda Nouă, într-un spațiu reabilitat, prevăzut cu gresie, faianță, grup social, apă curentă (rece și caldă), canalizare, iluminat electric și sterilizator.
La fel ca în fiecare an, activitatea de sacrificare a mieilor se va desfăşura în incinta târgului de animale, cu intrare de pe strada Alexandru Ioan-Cuza, după următorul program:
1. Vineri – 30.03.2018 şi sâmbătă – 31.03.2018, între orele 08.00 – 14:00, activitatea de sacrificare fiiind realizată de 4 măcelari, asistați de lucrători din cadrul Serviciului Public Administrare Pieţe şi Obor și sub supravegherea unui medic veterinar, din cadrul D.S.V.S.A. .
2. Joi – 05.04.2018, vineri – 06.04.2018, respectiv sâmbătă – 07.04.2018, între orele 08:00 – 14:00, activitatea de sacrificare fiiind realizată de 4 măcelari, asistați de lucrători din cadrul Serviciului Public Administrare Pieţe şi Obor și sub supravegherea unui medic veterinar, din cadrul D.S.V.S.A. .
În zilele menționate mai sus, în punctul de sacrificare temporară a mieilor din Oborul Turda-Nouă, vor putea fi sacrificați doar mieii cumpărați de către consumatori persoane fizice de la producătorii agricoli prezenți în târgul de animale și numai după efectuarea examenului ante şi post mortem, carnea rezultată neputând fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate ori autorizate sanitar-veterinar.

ȘEFUL SERVICIULUI PUBLIC
ADMINISTRARE PIEȚE ȘI OBOR

POPA NICOLAE

X