CONDUCERE
DIRECTOR-ANA SEVAN

CONTACT
TEL - 0264311980
EMAIL - cultura@primariaturda.ro
Adresă - str. Avram Iancu, nr. 12, Turda, Jud. Cluj

PROGRAM DE LUCRU
LUNI – JOI - 7.00 – 15.30
VINERI - 7.00 – 13.00
 

DESCRIERE


Casa de Cultură Turda este o institutie publică de cultură, fără personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local. Într-o scurtă privire diacronică, aflăm despre Casa de Cultură Turda că a luat ființă înainte de anul 1929 în fosta Casa Princiară unde, în prezent, se află Muzeul de Istorie Turda şi a funcționat sub patronajul Astrei. Actuala Casă de Cultură a fost înființată în anul 1948 sub denumirea de Ateneul Popular „Nicolae Bălcescu”, devenită apoi Cămin Cultural și transformată în anul 1958 în Casă Raională de Cultură. Aceasta avea menirea de a îndruma și controla activitatea căminelor culturale și a caselor de citit din raionul Turda. Odată cu reforma administrativă din anul 1968, instituția a devenit Casa Municipală de Cultură, cu activitate la sediu, la cele două filiale din Turda Nouă și Poiana, la căminele culturale din comunele de subordonare municipală Mihai Viteazu și Săndulești, până în anul 1989

In tabloul cultural-artistic al Turzii, Casa de Cultură este o institutie dinamică, adaptabilă, susţinând cadrul asociativ cultural si dezvoltând, în acest sens, parteneriate cu alte instituţii de cultură, cu organizaţii non-guvernamentale din ţară şi străinătate.

În prezent, Casa de Cultură propune un program diversificat de cursuri artistice, activităţi şi evenimente culturale care vin în întâmpinarea cerinţelor consumatorilor de cultură.

Instituția organizează numeroase cursuri au devenit demult o tradiție : dansuri și tradiţii populare, arte plastice, canto clasic și popular, filatelie, interpretare corală. La acestea se adaugă cursurile, de dată mai recentă, de balet si majorete. În cadrul acestor cursuri, activează peste 300 de copii, tineri şi adulţi iar unul din obiectivele instituţiei este acela de a atrage cât mai mulți tineri care iși pot dezvolta talentul sau se pot iniția, în acord cu pasiunea lor, în diverse domenii ale artei.
1Regulament de organizare și funcționare