A fost inaugurat Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate!

A fost inaugurat Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate!

 

 

CIVIC – Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate este un proiect câștigător din cadrul proiectului de bugetare participativă, Turda Decide. Acesta a fost depus de Asociația The Da Vinci System, tinerii reușind să strângă cele mai multe voturi din cadrul competiției. Astfel, le-a fost asigurată finanțarea de la bugetul local pentru implementarea acestui proiect.
Primăria Municipiului Turda a pus la dispoziție tinerilor spațiul de pe strada Axente Sever nr. 25 care a fost complet renovat și utilat cu mobilier, videoproiector, sistem de sonorizare, laptopuri pentru cursuri, telefon multifuncțional, imprimantă, tablă interactivă și alte decorațiuni interioare.
De acest spațiu vor beneficia toți tinerii interesați să se implice în comunitate. Scopul proiectului este să creeze contextul pentru a dezlănțui potențialul uman prin crearea unui cadru în care comunitatea locală să poată să se manifeste proactiv pentru binele comun.

Direcții de acțiune propuse:
1. Atragerea unor entități regionale, naționale sau internaționale pentru a desfășura și în Turda proiecte de care să beneficieze tineretul turdean. Alte entități, ONG-uri regionale, naționale sau internaționale, companii dispuse să desfășoare gratuit proiecte pentru tineret.
2. Utilizarea spațiului de către entitățile din oraș care nu au la dispoziție spații corespunzător dotate pentru proiectele comunitare pe care le desfășoară precum: întâlniri ale oricăror grupuri informale de tineret care vor să organizeze proiecte, proiecte realizate de ONG-uri fără sedii, sau cu sedii care nu se potrivesc proiectului desfășurat (de exemplu: au un birou dar vor să organizeze o conferință publică), dezbateri de interes public și pregătiri realizate de școli sau de profesori din cadrul școlilor și liceelor din oraș, mai ales dacă au nevoie de un spațiu dotat cu tablă interactivă sau de acces la laptopuri suficient de performante pentru softuri complexe.

3. Proiecte dezvoltate direct de către Asociația The Da Vinci System pentru tineret precum: Săptămâna Carierei (o serie de workshopuri la care să poată avea acces orice elev de liceu privind orientarea în carieră, alegerea locului de muncă, depunere de CV-uri, interviuri și multe altele), Ateliere de Gândire Critică și seminarii pe diferite tematici de interes pentru tineri.
4. Identificarea de surse de finanțare pentru centre de tineret.

Valoarea proiectului finanțat de la bugetul local a fost de 192.000 de lei. Prin proiectul de bugetare participativă Turda Decide au fost finanțate în acest an 20 de proiecte depuse de cetățeni ai Turzii, alese câștigătoare în urma unui proces de votare la care au putut paricipa toți locuitorii orașului.
Biroul de Presă.

X